Shoesme maatadvies

shoesme-LOGO-nieuw-wit

Maatadvies

Het doel van Shoesme is ervoor zorgen dat baby- en kindervoetjes de juiste ontwikkeling doormaken. Een schoen die goed past draagt hieraan bij door de juiste ondersteuning en bescherming te bieden. 

De juiste schoenmaat voor baby & kind

Vanaf de eerste stapjes is het belangrijk dat kinderen goede schoenen dragen. De belangrijkste eisen die aan kinderschoenen moeten worden gesteld zijn een goede pasvorm, flexibiliteit en ondersteuning. De schoenen moeten voldoende lang, breed en hoog zijn, zodat baby- en kindervoeten vrij kunnen buigen en bewegen. Te kleine en te strakke schoenen zijn funest voor een goede voetontwikkeling, omdat de voetspieren dan geen ruimte hebben om te bewegen. Te grote schoenen zorgen er daarentegen juist voor dat kinderen struikelen. Daarom is het dragen van de juiste schoen in de juiste schoenmaat heel erg belangrijk. We hebben 3 handige manieren voor je op een rijtje gezet die jou helpen om de juiste schoenmaat voor je kinderen te berekenen. 

Schoenmaat berekenen met het Shoesme meestysteem

De schoenmaat hangt af van hoe lang de voet van je kindje is in centimeters. Als Shoesme weten we als geen ander hoe lastig het is om de juiste maat bij je kleintje te bepalen omdat kindervoetjes ontzettend snel groeien. Vind jij het ook lastig om de juiste schoenmaat in centimeters te berekenen inclusief een maat groeiruimte? Gelukkig is dat verleden tijd, want met het Shoesme meetsysteem meet je thuis heel eenvoudig de juiste schoenmaat inclusief groeiruimte. Het Shoesme meetsysteem meet Europese schoenmaten vanaf maat 16 t/m maat 48. Je kunt het Shoesme meetsysteem bestellen voor maar €9,95!

Hoe werkt het Shoesme meetsysteem?

Het meetsysteem werkt heel gemakkelijk. Plaats de voet tegen de achterkant van het meetsysteem en schuif het balkje tegen de tenen aan. Je kan dan in het midden van het balkje de juiste maat aflezen. Je hebt dan direct het maatadvies inclusief groeiruimte. en heb je net zo’n specialistisch maatadvies als in onze winkels. Daarnaast draag jij, door een retour minder, bij aan minder CO2 uitstoot.

Hoe vaak moet ik de schoenmaat van mijn kind controleren?

Regelmatig meten om de juiste schoenmaat te bepalen is belangrijk. Het is aan te raden iedere 2 à 3 maanden te checken of de schoenen nog passen en om een groeispurt op te merken. Kindervoeten kunnen in een korte periode heel snel groeien en je kind zal niet altijd zelf aangeven dat de schoenen te klein zijn. Vervang schoenen, maar ook sokken, maillots en sloffen als deze te klein zijn en wacht niet tot de schoenen versleten zijn. Ingegroeide nageltjes en eeltplekjes zijn een teken dat je eigenlijk al te laat bent met de vervanging van een te kleine schoenmaat.

Schoenmaat meten aan de hand van de maattabel baby- en kinderschoenen

Zonder Shoesme meetsysteem de voetjes opmeten? Dat kan met onderstaand maattabel en stappenplan. Nadeel van deze methode is dat je minder nauwkeurig de schoenmaat kan opmeten. Voeten kunnen namelijk in lengte verschillen. Ga voor de juiste schoenmaat altijd uit van de langste voet. De maten in onderstaande maattabel zijn inclusief groeiruimte. Twijfel je tussen twee maten? Rond dan af naar boven. 

Stap 1: Zet beide blote voeten staand op een stuk papier. Zorg dat je kindje goed rechtop staat. Teken de voetomtrek.

Stap 2: Meet de afstand van de hiel tot het puntje van de grote teen, dit is de voetlengte in centimeters. Ga voor de schoenmaat altijd uit van de langste voet.

 

Stap 3: Kijk vervolgens in de maattabel welke maat er bij de gemeten voetlengte hoort.

Is dit stappenplan nog niet helemaal duidelijk? Bekijk dan deze video:

Printbaar Shoesme meetsysteem

Shoesme heeft ook een printbaar meetsysteem. Hiermee bepaal je ook de schoenmaat voor jouw kind(eren). Op dit meetsysteem staat bij de in centimeters gemeten voetlengte de bijbehorende schoenmaat.

Hoe controleer ik de schoenmaat van mijn kind?

Kijk bij het controleren van de juiste schoenmaat niet naar de voetafdruk op de uitneembare binnenzool om te controleren of de maat nog goed is. Deze afdruk zal nooit de precieze lengte van de voet weergeven, omdat het centrum van de tenen de afdruk veroorzaakt. Dit geeft dus een verkeerd beeld van de overgebleven groeiruimte.

Vaak wordt gedacht dat kinderen alle opeenvolgende schoenmaten doorlopen. Dat is lang niet altijd het geval, regelmatig slaan kinderen een hele schoenmaat over. Ga er dus niet zomaar vanuit dat een maat groter dan de huidige schoenmaat goed is!

Hoeveel groeit een kindervoet?

  • Tot het 2e jaar ongeveer 1 schoenmaat per 4 maanden
  • Van het 2e tot het 4e jaar 1 schoenmaat per 5 maanden
  • Van het 6e tot het 8e jaar 1 schoenmaat per 8 maanden
  • Van het 8e tot het 10e jaar 1 schoenmaat per 11 maanden

Check het specifieke maatadvies bij de schoen

Shoesme schoenen zijn ontwikkeld voor kindervoeten in de groei. Kindervoeten in de groeifase zijn vaak slank en rank. Shoesme schoenen zijn hierop afgestemd door de smalle tot medium fit en geknepen neus. De Shoesme kinderschoenencollectie omvat diverse modellen gemaakt op verschillende zolen. Hierdoor verschilt de pasvorm ook per model. Zo valt een Urban sneaker wat breder dan een RunFlex sneaker en heeft een Silhouet laarsje een smallere pasvorm dan een crêpelaarsje. Bij de beschrijving van onze schoenen vind je meer informatie over het type schoen, de pasvorm en het specifieke maatadvies voor dit model.

Winkelwagen